Пользователи, открывшие больше всего тем | |
Статистика | Всего зарегистрированных пользователей: 898 Последний зарегистрированный пользователь: Віалєта
Наши пользователи оставили сообщений: 22737 в 9105 сюжете(ах)
|
Кто сейчас на форуме | Сейчас посетителей на форуме: 44, из них зарегистрированных: 0, скрытых: 0 и гостей: 44 :: 2 поисковых систем Нет Больше всего посетителей ( 123) здесь было Чт Ноя 14, 2024 8:17 pm |
Ноябрь 2024 | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Вс |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Календарь |
|
|
| Кавова криза не загрожує – у бій вступають генетики | |
| | Автор | Сообщение |
---|
Admin Admin
Сообщения : 72 Дата регистрации : 2011-12-11 Возраст : 46 Откуда : Киев
| Тема: Кавова криза не загрожує – у бій вступають генетики Чт Фев 23, 2012 12:50 pm | |
| Колумбія потерпає від неврожаїв. На допомогу прийшла наука – за допомогою генетики, кавові дерева стають стійкішими до примх погоди, а смак залишається незмінним. Така панорама плантації в Колумбії спливає в уяві поціновувача кави, коли він випиває горнятко улюбленого чорного напою. Однак навряд чи він здогадується, що кава народжується в ось такій лабораторії. Тут в Колумбії проводять генетичні експерименти над продуктом. «Генетичні зміни мають на меті створити нові види кави, в них буде стійкість до жуків та грибків, збільшаться врожаї та якість кави», – каже голова відділу генетичного розвитку Рікардо Акуна. Генетикою колумбійці зайнялися після того як торік зібрали найменший врожай за 30 років – кавові поля потерпали від зростання температури і тривалих злив. Тоді як кавове дерево – дуже ніжне. Для найкращого смаку і аромату, необхідна чітка комбінація клімату, сонця та дощів. Через неврожаї, кави на світовому ринку стало менше, і ціни зросли, що загалом виробників тішить, але з іншого боку кави стає все менше і менше. У Колумбії нині прагнуть зберегти невеликих виробників, які експериментують зі смаком і пропонують справді великий вибір кави. Однак останнім часом вони програвали транснаціональним корпораціям, у яких один аромат на весь світ. Рятує дрібних виробників новий вид кави – Кастелло, його назвали на честь розробника-вченого. «Сім років тому ми розпочали проект Кавовий геном. Ми прагнемо отримати генетичну мапу кави, завдяки сучасним молекулярним технологіям. З нею ми зможемо швидше вносити зміни в нові види», – говорить директор компанії Фернандо Гаст. У Колумбії впевнені, що гарна кава це справжня розкіш, але доступна розкіш, тому пропонують кавове розмаїття для світу – за рахунок генетики. | |
| | | | Кавова криза не загрожує – у бій вступають генетики | |
|
| Права доступа к этому форуму: | Вы не можете отвечать на сообщения
| |
| |
| |